فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
چکیده
جلبکهای سبز-آبی و جوامع فیتوپلانکتونی در تراکم حجمی بالا خطرناک و مضر هستند و با ایجاد تجمعات و تولید سمومی خاص می توانند بر روی سلامت و زیست موجودات آبزی و حتی انسانها موثر واقع گردند و هم چنین باعث ایجاد بو و طعمی نامطبوع در آب و محیطهای آبی شوند. پس از وقوع سیل در شهریور 1387، مشکلات کیفی در آب سد ایلام پدید آمد که موجب عدم برداشت از آب مخزن سد و ایجاد اختلال در تأمین آب شرب شهر ایلام شد. از جمله این مشکلات افت شدید کیفیت در طعم و بوی آب مخزن سد ایلام بود. یکی از عوامل شناسایی شده در مخزن سد ایلام به عنوان عامل تولید کننده طعم و بوی نامطلوب در آبها، جلبکها میباشند که به منظور علاج بخشی کیفیت آب در مخزن علاوه بر راهکارهایی که منجر به کاهش مواد مغذی در آب میشود به دنبال آن موجب کاهش رشد جلبکها میگردد، راهکارهای بیولوژیکی نیز که کنترل کننده رشد جلبکها در آب هستند در سطح جهان مورد استفاده قرار گرفتهاند. که این نوع راهکارها با توجه به شرایط منطقه و کیفیت آب پیشنهاد میگردد.
کلمات کلیدی: سد ایلام، جلبک سبز- آبی، جوامع فیتوپلانکتونی، افت کیفیت، کنترل بیولوژیکی.
نظرات شما عزیزان: